home / Onze diensten / Energielabel

Energielabel

Een energielabel is niet alleen verplicht bij verkoop of verhuur van je woning, maar het biedt ook waardevolle informatie over de energieprestaties van je huis. Met een energielabel krijg je inzicht in hoe energiezuinig je woning is en welke maatregelen je kunt nemen om je energieverbruik te verminderen en je wooncomfort te verhogen.

Wat kost een energielabel?

Vanaf €279 all-in (inclusief btw en voorrijkosten)

  Voor welk type woning wil je een energielabel aanvragen?

  appartement

  €279

  all-in

  tussenwoning

  €299

  all-in

  2 onder 1 kap

  €329

  all-in

  vrijstaand

  €389

  all-in

  Bovenstaande prijzen voor woningen tot 190m2

  • Alle woningen die groter zijn dan 190m2: + €1 inclusief btw per extra m2.
  • Is er geen plattegrond beschikbaar? €50 extra voor opmeten woning.
  • Energielabel alleen mogelijk voor bestaande bouw.

  Wat kun je verwachten?

  Bij Keur & Advies bepalen wij het energieniveau van jouw woning, ongeacht waar die zich bevindt in Nederland. Begin met het invullen van het aanvraagformulier. Zodra de aanvraag binnen is, komen wij in actie. Binnen 24 uur op werkdagen zorgen wij ervoor dat jouw keuringsafspraak is ingepland, op een tijdstip dat jou uitkomt.

  De inspectie duurt ongeveer een uur. De energieadviseur onderzoekt diverse aspecten van de woning, waaronder isolatie, verwarming en ventilatie. Deze bevindingen worden zorgvuldig geanalyseerd en geëvalueerd met behulp van geavanceerde software. Het eindresultaat van deze uitgebreide berekeningen wordt gepresenteerd in de vorm van een gedetailleerd energieprestatiecertificaat.

  Hoe ziet een energielabel eruit?

  Waarom Keur & Advies?

  Wat voordelen …

  • Deskundige energieadviseurs – je kunt vertrouwen op onze goed opgeleide en ervaren energieadviseurs. Ze zijn in eigen dienst en werken op dezelfde uitgekiende manier.
  • Actuele kennis – onze energieadviseurs houden hun kennis up-to-date en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en regelgeving.
  • Tijdswinst – met onze snelle en efficiënte aanpak, kun je vertrouwen op een tijdige afhandeling. Vooral bij verkoop van je woning is dit essentieel.
  • Geen compromis op kwaliteit – hoewel snelheid belangrijk is, doen we geen concessies aan de kwaliteit van ons werk.
  • Flexibel in heel Nederland – onze diensten zijn beschikbaar voor woningen op elke locatie in Nederland. Of je nu in het noorden, zuiden, oosten of westen van het land woont, we staan voor je klaar.
  • Duidelijkheid en transparantie – door de heldere en klantgerichte communicatie weet je precies wat je kunt verwachten.

  Onze werkwijze bij een energielabel

  1. Plan een afspraak
  bel: 0315 – 72 51 59
  2. Inspectie
  op locatie
  3. Opstellen energielabel
  en registratie bij RvO
  4. Ontvangst energielabel
  na betaling via betaallink

  Waarom een energielabel?

  Het energielabel geeft huiseigenaren, kopers en huurders in één oogopslag inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Van A++++ (zeer zuinig, groen) tot G (zeer onzuinig, rood).

  Een groener label betekent een efficiëntere woning en lagere energiekosten. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, zonnepanelen en energiezuinige verwarming. Het label toont ook specifieke kenmerken van de energieprestatie van de woning, waardoor slimme beslissingen voor energiebesparing mogelijk zijn.

  Hoe lang geldt een energielabel?

  Een energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Op uw energielabel staat de geldig tot datum weergegeven.

  Persoonlijk contact?

  Stel uw vraag via het contactformulier of bel: 0315 – 72 51 59

  Keur & Advies kantoor