home / Blog

Blog

Hoe kom je aan een energielabel voor recreatiewoningen? Second Home Check – ons zusterbedrijf – staat klaar om te assisteren op campings en vakantieparken.

Welke voordelen heeft een gunstig energielabel op de verkoop van je huis? Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kopers op huizenplatforms filteren op label A of B.

Uit een onderzoek blijkt dat slechts 2,2% van de teksten op Funda melding maakt over de kwaliteit van fundering. Funderingsproblemen leiden tot hoge kosten!

In een koopcontract kun je meerdere ontbindende voorwaarden afspreken. Ook het afwachten van een bouwkundige keuring kun je opnemen.

Is een woning eenmaal gekocht, dan kan aanvankelijke blijdschap omslaan in zorgen en leed als er verborgen gebreken worden ontdekt.

Een bouwkundige keuring is meestal niet verplicht, maar in sommige gevallen wel. Wanneer dat het geval is, zetten wij voor u uiteen.

Wanneer kunt u het best een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Is dat vóór de koop of erna (tijdens 3 dagen bedenktijd), of tijdens de onderhandelingen?

Omdat de woningmarkt enorm onder druk staat, kiezen woningzoekenden vaker voor en kluswoning. Maar waarop moet u letten als u een kluswoning …

Heeft u een huis op het oog en ruikt het bij de bezichtiging wat muffig en bedompt? Een muffige lucht kan duiden op een vochtprobleem…