home / Ons verhaal

Ons verhaal

Hoe het begon…

Keur & Advies is het derde bedrijf van rasondernemer Ruud Jansen. In 2013 startte Ruud met Waardetaxaties. Waardetaxaties taxeert inmiddels 16.000 voertuigen per jaar en is één van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland. In 2018 werd Second Home Check zijn tweede bedrijf. 

Eigenlijk is Keur & Advies een logische stap op Second Home Check. Het idee voor de start van Second Home Check kwam voort uit een verontrustende ervaring van Ruud en zijn gezin. Ze voelden zich een keer niet veilig in een gehuurd chalet. Het rook er naar gas…

Ruud en zijn team ontwikkelden Second Home Check in overleg met recreatieparkondernemers, campingeigenaren en bezitters van stacaravans, chalets en recreatiewoningen, verzekeraars en de installatiebranche.

Second Home Check voerde al duizenden veiligheidskeuringen en bouwkundige keuringen uit op vakantieparken en campings. Hierdoor is er enorme expertise opgebouwd in het keuren van objecten.

Missie Keur & Advies

Keur & Advies wil u behoeden voor een miskoop

Door de krapte op de huizenmarkt kopen huizenzoekers steeds vaker onder druk. Wie graag een huis wil kopen, is geneigd het te bekijken met een roze bril. Als u na de koop van het huis het behang van de muren haalt en vochtplekken ziet, die u niet heeft gezien, dan baalt u. Dan denkt u had ik maar een bouwkundige keuring gedaan…

Inspecteer uw woning met een bouwkundige keuring                      

Tijdens een bouwkundige keuring wordt de bouwtechnische staat van een bestaande woning tot in detail nagelopen. Onze inspecteur checkt elke verdieping van het dak tot en met de kelder. Wij voeren een visuele keuring uit. Dat wil zeggen dat de inspecteur alles controleert wat met het blote oog te zien is. Hij weet natuurlijk wel waarnaar hij moet zoeken en kijken! De vochtgraad van de woning meet hij met professionele apparatuur. Na de keuring ontvangt u het bouwtechnisch rapport. Hierin wordt de staat van het huis beschreven en als er gebreken zijn, staat per gebrek aangegeven wanneer dit gerepareerd moet worden. De herstelkosten zijn verdeeld in directe kosten, kosten op termijn en verbeterkosten. Lees meer over de opbouw van herstelkosten.

Ruud’s bedrijven

2013

2018

2021

Wat delen Ruud’s bedrijven?

De gemene deler is de bedrijfscultuur. En dát is het succes. Binnen de 3 bedrijven focust iedereen  zich op klantgerichtheid en dragen dat uit. Dat is één van de redenen waardoor de bedrijven groeien.

Wij zijn flexibel, spreken elkaar aan op wat goed gaat, maar ook op wat fout gaat en kunnen enorm snel schakelen. En iedereen mag zichzelf zijn! Het team is gemêleerd. Er zijn jonge honden en oudere knarren. Onze eigenzinnigheid verbindt!

Focus op klanttevredenheid

De klanttevredenheid is voor ons een belangrijke pijler en die wordt gemonitord via het onafhankelijke platform klantenvertellen.nl. Ook als een klant minder tevreden is, willen wij dat weten!

Ruud Jansen - eigenaar-directeur Keur & Advies
Keur & Advies kantoor